POLÍTICA
Política 07/05/2013

ICV-EUiA i CUP consideren un "error" la cimera pel dret a decidir

Mentre que els ecosocialistes insisteixen a treballar en el procés al Parlament, la formació independentista exigeix un pla de treball i un calendari concret

M. Toro / A. Mateo
1 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ICV-EUiA i coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha titllat la cimera pel dret a decidir d'aquest dilluns d'"error" i de "fotografia sobrera". Camats ha considerat aquest dimarts que la trobada demostra que "el Parlament ha de tenir un lideratge més clar" perquè –ha afirmat– "el lideratge del president de la Generalitat, Artur Mas", no funciona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ecosocialista també ha deixat clar que per ICV-EUiA s'han de garantir "espais que siguin facilitadors" perquè partits com el PSC "puguin participar" del dret a decidir "sigui quin sigui" el seu posicionament inicial. Pels ecosocialistes això "s'ha de fer bé", i no "forçant una fotografia darrere l'altra sense contingut específic i que pugui incomodar qui hi participa". "No ens sembla bé", ha conclòs.

Des de la CUP, el portaveu Quim Arrufat ha assegurat que la seva formació no acaba d'entendre "l'objectiu de cimera". "No ens agraden les cimeres mediàtiques, i menys si tenen a veure amb un mandat democràtic tan seriós com el dret a decidir", ha explicat Arrufat, que ha considerat que la trobada de dilluns va estar mancada de "rigorositats" i que només va ser "una reiteració d'arguments a favor del dret a decidir". "No entenem per què es reitera una trobada més per reafirmar el que és una obvietat", ha afirmat, i ha lamentat que el Govern no presenti als grups parlamentaris "cap pla de treball, calendari, compromís públic o novetat en el procés".

En relació als socialistes ha considerat que, després de la cimera, s'ha entès que "el PSC no està pel pel dret a decidir".

stats