POLÍTICA
Política 03/04/2013

Ecosocialistes i republicans demanen que la infanta renunciï als seus càrrecs i sou

Herrera celebra que es trenqui "la sensació d'impunitat de la casa reial" però lamenta que la Fiscalia Anticorrupció hagi recorregut la imputació

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha estat contundent davant la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos i ha demanat que aquesta abandoni "el seu estatus i càrrecs" a la casa reial i "deixi de rebre una remuneració des dels pressupostos generals de l'Estat". Els ecosocialistes han considerat una "bona notícia" la imputació, en considerar que això "trenca amb la sensació d'impunitat de membres de la casa reial davant la justícia". Malgrat això, Herrera ha lamentat "profundament" que la Fiscalia Anticorrupció hagi recorregut aquesta imputació i ha demanat la compareixença immediata del fiscal general de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu parlamentària d'ERC s'ha sumat a la petició dels ecosocialistes i ha demanat la dimissió de la infanta de "totes les funcions públiques que li són atribuïdes" i la seva renúncia a "tots els fons públics que li són atorgats". "Demanem celerirat a la justícia perquè resolgui aquest cas", ha afegit Rovira.

Per la seva banda, el portaveu de C's, Albert Rivera, ha demanat a PP i PSOE que abandonin"l'immobilisme" per poder fer efectiva la inclusió de la casa reial a la llei de transparència. En cas contrari, ha dit, el que s'aconseguirà és "degradar encara més la figura de la Corona en un moment crític" per a Espanya.

David Fernández, portaveu de la CUP, ha exigit a la monarquia que "demani disculpes, que es dissolgui i que torni tot el que ha robat".

stats