Política 27/12/2012

ICV-EUiA critica el "Govern dels mateixos" i augura "continuisme i retallades"

Dolors Camats celebra que Puig no segueixi a Interior, desitja sort a Espadaler i demana que canviï la política de seguretat

Acn
1 min
La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, atén els mitjans de comunicació aquest dijous / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha criticat aquest dijous el nou executiu nomenat per Artur Mas en considerar que es tracta del "Govern dels mateixos" i que seguirà fent polítiques "continuistes" i de retallades. Camats ha lamentat que segueixin al seu càrrec el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha dirigit la política d'austeritat, i els màxims exponents, segons ella, de les retallades socials, els consellers de Salut i Ensenyament, Boi Ruiz i Irene Rigau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha lamentat que Mas s'envolti dels seus seguidors més fidels. "Fa dos anys era el Govern dels millors i amb independents; ara és un govern tancat, amb fidelitat absoluta, amb els seus, amb els que l'han acompanyat a la campanya electoral amb l'aposta messiànica tan errònia", ha assegurat.

Camats també ha celebrat que el conseller Felip Puig deixi Interior i ha desitjat sort a Ramon Espadaler, però ha considerat que no només es tracta de canviar de persones, sinó de "polítiques de seguretat", i més ara, en un moment de crisi i conflictivitat social. Sobre Puig, ha lamentat que ocupi la cartera d'Empresa i Ocupació, perquè això demostra que l'atur no serà la "prioritat" del Govern.

També ha criticat que la composició del Govern respongui als "equilibris interns de CDC i UDC", ja que, segons ella, "s'ha buidat la vicepresidència" per donar competències a la nova conselleria de Presidència, encapçalada per Francesc Homs.

stats