28-N

Els ecosocialistes, quarta força al Parlament

ICV-EUiA: Herrera assegura que a l'oposició serà "bel·ligerant" contra la retallada social i l'"opacitat"

ICV-EUiA perd dos escons i es queda amb deu, però supera Esquerra en nombre de vots absoluts. La coalició és la menys desgastada de les tres forces al govern d'entesa

El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat després de conèixer el resultats de les eleccions que la seva força serà “bel·ligerant” a l'oposició davant qualsevol retallada social i l’“opacitat”. Herrera ha reconegut el desgast de les forces del govern d'entesa i que la seva formació ha estat la que millor l'ha resistit. També ha valorat positivament l’increment de la participació i ha recordat que recuperar l'esco de Lleida serà un objectiu “prioritari”.


Podria haver estat pitjor, si es tenen en compte els resultats dels altres dos socis del tripartit. Aquesta és la lectura que fa ICV-EUiA de la baixada de dotze a deu diputats a les eleccions al Parlament de Catalunya d’avui. ICV-EUiA ha aguantat el cop i baixa dos escons respecte al 2006, tot i que perd el diputat per Lleida, Francesc Pané, emblemàtic per a la coalició ecosocialista. El diputat per Girona i segon al departament d’Interior, Joan Boada, ha resistit el desgast al departament d'Interior i renova el seu escó.


La coalició ecosocialista ha aguantat en els feus tradicionals de l’àrea metropolitana de Barcelona i ha superat Esquerra en nombre de vots absoluts. La quarta plaça al Parlament s’ha forjat al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Etiquetes

Més continguts de