ATACS ULTRES

ICV-EUiA reclama al Parlament mesures per actuar contra els atacs d'extrema dreta a Catalunya

Jaume Bosch demana mesures a Interior i que es condemni l'"agressió racista" que van patir dos joves de Mataró i l'atac al monument a Santa Coloma de Gramenet als catalans internats a Mauthausen

ICV-EUiA ha registrat al Parlament tres propostes de resolució per denunciar i actuar contra actes protagonitzats per grups d'extrema dreta, i ha demanat a la conselleria d'Interior un informe sobre les activitats d'aquest col·lectiu. Segons informa la coalició ecosocialista en un comunicat, el diputat i portaveu del grup a la comissió d'Interior del Parlament, Jaume Bosch, ha presentat aquestes tres iniciatives parlamentàries per denunciar l'activitat de grups d'extrema dreta "racistes, feixistes, nazis o neonazis" i reclamar al Govern un postura "inflexible" contra les actuacions d'aquests. "L'increment i la perillositat de l'extrema dreta a Europa obliga el Govern de la Generalitat a investigar possibles connexions amb grups feixistes, racistes o nazis a Catalunya i a tenir una actitud inflexible contra les actuacions d'aquests grups; cal frenar-los ara", argumenta Bosch.

Així, en una de les propostes de resolució, ICV-EUiA planteja que el Parlament condemni l'"agressió racista" que van patir dos joves de Mataró (Maresme) el 23 de maig i exigeix mesures contra aquest tipus d'accions. A més, la formació ecosocialista reclama que es condemni l'atac que ha patit el monument als catalans internats al camp nazi de Mauthausen a Santa Coloma de Gramanet (Barcelona), a l'hora que insta Interior a impulsar una investigació "exhaustiva" sobre aquest cas per poder detenir-ne els autors.