POLÍTICA
Política 19/03/2012

Herrera acusa CiU i PP de "dinamitar" la pluralitat de la CCMA amb el silenci del PSC

ICV-EUiA critica "la paradoxa" de cedir la vicepresidència de la 'Corpo' al PP, "el partit que va en contra de la immersió lingüística"

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha denunciat que Catalunya cada vegada és menys plural institucionalment després de conèixer-se els candidats al consell de govern de la CCMA, que inclouen 4 membres de CiU, 2 del PSC i 1 del PPC. "Tenim el Parlament més plural de la història i la representació menys plural de la CCMA", ha apuntat el diputat ecosocialista, que ha acusat CiU i PP d'intentar "dinamitar" el model plural dels mitjans públics, amb "una actitud massa silenciosa" del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha reiterat les crítiques a CiU per "intentar degradar la funció pública" i ha denunciat el discurs que "atempta dia sí dia també" contra els drets dels treballadors públics, en referència al nou pla del Govern. ha qualificat de "lamentable" la pèrdua del principi que consensuava la construcció del consell audiovisual entre Govern i oposició. Pel líder ecosocialista resulta "paradoxal" que CiU cedeixi la vicepresidència de la CCMA al PP, "el partit que va en contra de la immersió lingüística".

ICV també ha atacat al Govern per "carregar-se els contractes socials" i per "afegir conflictivitat i degradar la funció pública". Herrera considera que les mesures del Govern, com el pla sobre la mobilitat dels funcionaris, afectaran els serveis públics.

stats