Política 07/01/2015

ICV-EUiA demana a Junqueras que "voli sol" perquè "Mas és passat, corrupció i retallades"

Joan Herrera reclama a ERC que se sumi al pol d'esquerres que proposen els ecosocialistes i es deixi "de jugades i jugadetes" amb el president, que al seu parer, "forma part del problema"

Laia Vicens
2 min
ICV vol que el programa d’IU fixi que Catalunya és “subjecte polític”

Barcelona"Estem cansats del teatre i l'espectacle entre Mas i Junqueras". Així s'ha expressat el coordinador nacional d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha afirmat que "Mas no és la solució, sinó que forma part del problema", i ha afegit que "discutir hores i hores amb qui forma part del problema no és el camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Herrera s'ha dirigit directament al president d'ERC, Oriol Junqueras, per proposar-li que se sumi al pol d'esquerres que volen impulsar els ecosocialistes per "construir una alternativa" i canviar les polítiques d'austeritat. "Mas és passat, retallades i corrupció", ha afirmat el líder d'ICV, que ha dit que "ara és hora de fer-ho diferent" i deixar de banda "jugades i jugadetes" amb Mas.

De fet, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha instat Junqueras a "volar sol" i deslliurar-se del llast de "corrupció i retallades" del Govern de Mas.

Esperança per Grècia

Nuet s'ha mostrat "esperançat" pel resultat de les properes eleccions gregues, que se celebraran el 25 d'aquest mes. Tot indica que la coalició d'esquerres Syriza venceria en els comicis, un fet "històric" segons Nuet, que ha qualificat de "partit germà de ICV-EUiA" la formació que lidera Alexis Tsipras. Per impulsar la victòria de Syriza, ICV-EUiA està preparant unes jornades el proper 23 i 24 en què es reuniran forces "roges i verdes alternatives" de Portugal, Espanya, Itàlia, Grècia, Xipre, França i Malta.

Nuet ha afirmat que "Mas és la Grècia de Samaràs, de la Catalunya i la Grècia que estan a punt de perdre". "Mas és part del passat, CiU és part del passat", ha dit Nuet, perquè "al nou país no hi ha ni retallades ni corrupció".

El líder d'EUiA ha criticat la decisió de Mas de nomenar Amadeu Altafaj com a representant parlament de la UE, una notícia que ha avançat l'ARA. Al seu parer, Altafaj forma part de les polítiques de Juncker "d'austeritat i de corrupció".

Un museu militar "que no té sentit"

L'anunci de la possible creació d'un museu militar a Barcelona és una notícia "que no agrada gens" a ICV-EUiA. “No té cap sentit explicar el paper de l'exèrcit, quan el que ha de fer l'exèrcit és desaparèixer”, ha argumentat Herrera. Segons el líder d'ICV, l'exèrcit va influir en “la privació i pèrdua de drets durant el franquisme”. “El que ha musculat democràticament el país no és l'exèrcit o els tancs, sinó la lluita contra el franquisme i les mobilitzacions”, ha explicat. Per això, ha demanat que si no es necessita l'espai de Capitania, que se cedeixi a l'Ajuntament per dedicar-lo a la “memòria antifranquista, antifeixista i democràtica”.

stats