Política 23/05/2013

ICV-EUiA vol que el Parlament debati "el cessament immediat" de Llanos de Luna

Els ecosocialistes consideren que les paraules del ministre d'Interior encara agreugen més el fet de condecorar la División Azul

Sara González
1 min
FALTA DE COMPRENSIÓ FINS I TOT EN EL COGNOM
 La incomprensió d'Espanya respecte a la realitat catalana ha arrossegat Jaume Bosch a abraçar la independència. Explica, per exemple, com en la negociació de l'Estatut Alfonso Guerra va aprendre a dir el seu cognom, cosa que semblava complicada: "Duran i Lleida li va dir amb gràcia: «Alfonso, di 'bosque'». Ell ho va fer. «Y ahora», va afegir Duran, «quita la letra 'e'»".

BarcelonaICV-EUiA considera "innaceptable i insultant" que la delegada del govern espanyol, María de los LLanos de Luna, condecorés el passat 11 de maig un representant de l'Hermandad de Combatientes de la División Azul, unitat organitzada per la dictadura franquista per ajudar el règim nazi d'Adolf Hitler. Per aquest motiu, ha presentat una proposta de resolució que vol que sigui debatuda directament pel ple del Parlament i que exigeix la "dimissió o el cessament immediat" de Llanos De Luna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat ecosocialista Jaume Bosch ha considerat que les explicacions que va donar aquest dimecres el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va atribuir la condecoració a un acte de "reconciliació històrica", agreugen encara més els fets ocorreguts. Bosch ha insistit que és "profundament pervers per a la memòria històrica" que s'equiparin "els defensors de la legalitat republicana contra un cop feixista" amb els que van ajudar amb les armes "un dels pitjors règims que mai han existit: el nazisme".

ICV-EUiA demana a la mesa del Parlament i a la junta de portaveus que "excepcionalment" aquesta qüestió no sigui debatuda en comissió, sinó que passi directament al ple de la cambra perquè tots els diputats puguin condemnar aquests tipus d'homenatges, les explicacions oficials que han donat fins ara els populars i votar sobre la conveniència de dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya.

stats