Política 09/01/2013

ICV-EUiA exigeix a Duran que dimiteixi i demana a Mas que el faci cessar pel cas Pallerols

Camats demana al Govern que expliqui per què s'ha acordat no celebrar un judici que hauria estat exemple d'"higiene democràtica"

Acn
2 min
La portaveu d'ICV, Dolors Camats, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha exigit que Duran i Lleida dimiteixi després que UDC hagi esdevingut el "primer partit de l'Estat que ha assumit que és corrupte i que s'ha finançat il·legalment". Els ecosocialistes demanen a Mas que faci cessar Duran dels seus càrrecs públics i han presentat una proposta de resolució al Parlament que insta a fer que el líder d'UDC abandoni tots els càrrecs que té en representació de la Generalitat i també, per tant, que no se'l torni a nomenar president de la Comissió Bilateral. Camats ha demanat que el Govern expliqui per què ha acordat amb la fiscalia no celebrar un judici que hauria estat exemple d'"higiene democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que el senyor Mas no pensi tornar a nomenar Duran i Lleida president de la Comissió Bilateral", ha afirmat Camats en una roda de premsa al Parlament. La portaveu ecosocialista ha afegit que seria "totalment inacceptable i fora de lloc" que el líder d'UDC representés els interessos dels catalans i catalanes després que s'hagi sabut que és el "president el primer partit de l'Estat que assumeix que ha estat corrupte i s'ha finançat il·legalment".

Camats ha afirmat que ICV-EUiA ha sabut que l'acord amb el qual ha acabat el cas Pallerols, que suposa una indemnització de 388.800 euros, és un "pacte de conformitat" de la Fiscalia General de l'Estat i de l'advocacia de la Generalitat. Els ecosocialistes volen saber els detalls d'un acord entre els dos governs, "CiU-PP", que no serveix per "defensar els interessos dels catalans i les catalanes".

Per aquest motiu, ICV-EUiA demanarà la compareixença del conseller de la Presidència, Francesc Homs, i del conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè expliquin perquè s'ha acceptat un "acord d'aquestes característiques". Segons Camats, que el judici hagués sortit a la "llum pública" hauria suposat un exemple d'"higiene democràcia". "No entenem perquè la Fiscalia de l'Estat i l'advocacia de la Generalitat se l'han volgut estalviar", ha assegurat.

Retirada de subvencions a UDC

ICV-EUiA ha presentat aquest dimecres una proposta de resolució al Parlament que insta el Govern a "cessar el senyor Josep Antoni Duran i Lleida dels càrrecs que ostenta en representació de la Generalitat de Catalunya". Així mateix, demana "deixar sense efecte de forma immediata totes les subvencions o aportacions de fons de la Generalitat que per qualsevol motiu o concepte haguessin de rebre UDC o les fundacions o instituts amb vinculació amb l'esmentat partit".

stats