Política 10/04/2015

Podem es desmarca de la llista conjunta d'ICV, EUiA i Pirates a l'Hospitalet

La llista confluent passarà a denominar-se Canviem Hospitalet per diferències amb Barcelona en Comú sobre el sistema d'eleccions primàries per escollir candidats a les municipals

Europa Press
2 min
Míting de Podem a Barcelona, imatge d'arxiu/ ARA

L'Hospitalet de LlobregatLa candidatura de confluència L'Hospitalet en Comú ha passat a denominar-se Canviem l'Hospitalet i estarà integrada únicament per EUiA, ICV i Pirates de Catalunya, després que Podem de l'Hospitalet hagi abandonat aquest projecte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat fet públic a la seva pàgina web, L'Hospitalet en Comú ha informat del canvi de denominació de la candidatura, que manté "la idèntica voluntat de construir la ciutat des d'una nova manera de fer, mitjançant la democràcia participativa".

Segons ha confirmat Europa Press el canvi de denominació a Canviem l'Hospitalet es deu al fet que el moviment Barcelona en Comú els ha retirat l'autorització per utilitzar la seva mateixa denominació a causa de la falta d'acord sobre el sistema d'eleccions primàries utilitzat per elegir els candidats a les eleccions municipals. Les primàries, de les quals es van fer dues convocatòries, van donar com a resultat l'elecció d'Ana González, representant d'EUiA, com a cap de llista de la candidatura de confluència.

En el seu comunicat, EUiA, ICV i Pirates de Catalunya, ara sota la denominació de Canviem l'Hospitalet, asseguren que la candidatura romandrà oberta a aquells candidats de Podem l'Hospitalet que vulguin participar a títol individual en aquest projecte.

El secretari general de Podem l'Hospitalet, Marc Benet, ha fet públic un comunicat en la pàgina de Facebook d'aquesta formació en el qual s'explica que cap membre de Podem participarà en la candidatura i que la confluència amb la resta de formacions no ha fructificat, "en no haver estat finalment possible arribar a un consens amb els responsables de la denominació l'Hospitalet en Comú".

Marc Benito valora "l'esforç de molts companys, així com la col·laboració d'altres forces confluents, que han esgotat totes les eines i instruments possibles per executar de manera efectiva el mandat emanat de l'assemblea ciutadana", consistent en la participació de Podem l'Hospitalet al projecte confluent per concórrer a les eleccions.

stats