Política 13/03/2015

El PP demana la compareixença al Parlament dels tres assessors d'ERC que fiscalitzaran el Govern

Aquesta petició se suma a la que va presentar ahir ICV-EUiA amb la finaliat d'aclarir les funcions que desenvoluparan els experts

Efe
1 min
Gemma Calvet assessorarà el govern en matèria de transparència

BarcelonaEl PP ha registrat aquest divendres al Parlament una petició de compareixença dels tres assessors d'ERC encarregats de vetllar per les estructures d'Estat que impulsa el Govern a partir d'un pacte CiU-ERC, segons ha avançat l'agència EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, s'ha demanat que compareguin a la cambra catalana els republicans Gemma Calvet, Marcel Coderch i Josep Ginesta, que en tot cas assessoraran el Govern des de fora, sense formar part ni obtindre cap remuneració de l'executiu català, segons han informat ells mateixos.

Calvet assessorarà el Govern en matèria de transparència, Marcel Coderch Collell, enginyer de telecomunicacions i expert en tecnologies energètiques, ho farà en infraestructures estratègiques, i Josep Ginesta, professor de dret social i laboral a la Universitat Ramon Llull, aportarà idees sobre la seguretat social catalana i la hisenda pròpia.

Aquesta petició del PP se suma a la formulada per ICV-EUiA, que va demanar ahir la compareixença al Parlament de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, perquè aclareixi l'encaix que tindran en l'executiu els tres experts d'ERC que assessoraran al govern d'Artur Mas en l'impuls de les estructures d'Estat.

ICV-EUiA va fer aquesta petició davant els dubtes sobre l'encaix dels tres experts republicans. Fonts de la Generalitat van indicar que no es preveu un nomenament formal dels tres experts a través d'un acord de Govern.

stats