ELECCIONS EUROPEES
Política 18/05/2014

ICV-EUiA vol ampliar el debat de TV3 més enllà dels blocs d'economia i dret a decidir

Els ecosocialistes proposen almenys nou blocs i un format similar al del debat de candidats a la Presidència de la Comissió Europea

Marc Toro
1 min

BarcelonaL'equip de campanya d'ICV-EUiA vol que el debat de candidats a les eleccions europees a TV3 vagi més enllà dels dos blocs plantejats sobre economia i dret a decidir. Segons ha explicat a l'ARA un portaveu de l'equip de campanya d'Ernest Urtasun, proposen que el debat es divideixi almenys en nou blocs en lloc dels dos que es van acordar en una primera reunió entre partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, segons les mateixes fonts, aquest dilluns, en la segona reunió entre els partits i TV3 per preparar el debat, els ecosocialistes proposaran que es divideixi el debat en la manera de posar a fi a la crisi i les seves conseqüències i l'atur; a parlar de si l'austeritat ha estat una mala recepta; les receptes dels candidats per afrontar la crisi; què s'ha de dir als que consideren que la UE no és una bona idea; el dret a decidir de Catalunya; immigració; l'abstenció com a gran risc d'aquests comicis; corrupció, i les conclusions.

Més agilitat en el debat

Els ecosocialistes consideren que d'aquesta forma quedaria garantida la cobertura de totes les qüestions que hi ha en joc en aquestes eleccions, faria que el debat fos "més àgil" i ampliaria les opcions per al debat. El format que proposa la formació s'inspira en el que es va seguir al debat d'aquest dijous entre els candidats a la Presidència de la Comissió Europea.

stats