CAP AL 20-N

ICV-EUiA proposa excloure Catalunya de la Constitució i un referèndum amb tres opcions

El programa nacional dels ecosocialistes és més ambiciós que en anteriors convocatòries i té el dret de decidir com a eix central

El programa electoral d'ICV-EUiA s'aprovarà aquest cap de setmana, però l'ARA ha tingut accés a l'esborrany del seu apartat sobre avenç nacional, que és més amibiciós que en els anteriors comicis. Els ecosocialistes mantenen la reivindicació d'una reforma en sentit federal de la Constitució, però conscients de la dificultat de la iniciativa, presenten com a pla B una simple inclusió d'una disposició final que exclogui Catalunya del text constitucional. És una proposta similar a la de CiU quan demana excloure Catalunya de la Lofca per fer viable el concert econòmic, però en sentit nacional i permetria una plena relació assimètrica i bilateral.

Paral·lelament, el programa d'ICV-EUiA també insta el Parlament a promoure una consulta d'autodeterminació que inclogui tres opcions: seguir sent una comunitat autònoma, avançar en una relació federal o la independència. Amb aquestes mesures, la coalició ecosocialista busca també obtenir nous electors provinents d'ERC, ara que els republicans prioritzen l'eix nacional.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM i a l'edició impresa d'aquest dimarts.

Més continguts de