ICV-EUiA s'ofereix com l'única candidatura capaç de defensar el medi ambient a Europa

L'eurocandidat de la formació, Ernest Urtasun, reclama més compromís per part de la Comissió Europea en la lluita contra el canvi climàtic

"Som els únics que podem defensar amb tota contundència les qüestions ecològiques, amb els nostres aliats, al Parlament Europeu". Així s'ha expressat aquest diumenge el candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun. En declaracions en una visita a les festes de primavera de Sant Feliu del Llobregat, Urtasun ha lamentat que les qüestions ambientals hagin quedat en un "segon terme" en el debat europeu, i ha reclamat més compromís de la Comissió Europea en la lluita contra el canvi climàtic.

El candidat ecosocialista ha recordat que el darrer informe de l'ONU sobre el canvi climàtic parlava de la "urgència" de combatre aquest fenomen i, en aquest sentit, ha destacat la importància de fixar a nivell europeu uns objectius de reducció d'emissions molt més ambiciosos, de fer una aposta més contundent per les energies renobables més importants, i avançar en el tancament de les centrals nuclears. "En definitiva, cal una aposta per una economia que tingui el medi ambient al centre de la seva política", ha afegit.

Urtasun, que ha deixat clar que la seva formació seguirà oposant-se als "projectes d'agressió del territori que es volen fer a Catalunya", com el 'fracking', el trasvassament de l'Ebre o BCN World, ha assegurat que "defensar el medi ambient és defensar els drets de la gent".

Sis milions de llocs de treball verds

Els ecosocialistes han rebut avui el suport de la candidata dels Verds europeus a la presidència de la Comissió Europea, l'alemanya Ska Keller, que serà tot el dia a Catalunya fent campanya amb la formació. Keller ha reafirmat les paraules d'Urtasun, tot assegurant que "l'única possibilitat per lluitar a favor del medi ambient és votar ICV el 25-M". Segons ha considerat, amb les mesures de la Comissió de José Manuel Durao Barroso "no n'hi ha prou per frenar el canvi climàtic i ajudar el medi ambient".

La candidata dels Verds europeus ha assegurat que les qüestions sobre medi ambient estan molt vinculades als "assumptes socials" i ha defensat que la lluita contra el canvi climàtic "pot crear molts llocs de treball". "Sis milions de llocs de treball d'aquí al 2020 si som una mica més ambiciosos amb els objectius climàtics", ha apuntat.

Més continguts de