Política 17/02/2015

Camats acusa Mas d'"utilitzar el faristol" de la Generalitat per fer de "candidat de CiU"

L'ecosocialista assegura que ICV no avala que en el full de ruta del procés sobiranista es contemplin les eleccions del 27-S com a "plebiscitàries"

Núria Orriols
2 min

BarcelonaLa portaveu d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d’”utilitzar el faristol del Palau de la Generalitat” per fer de “candidat de CiU” a les eleccions del 27 de setembre. L’ecosocialista ha assegurat que la roda de premsa de Mas ha estat la “segona part” de la comapareixença que va fer el passat 14 de gener, quan es va reeditar el pacte de govern amb ERC. “Porta 51 mesos governant i ara ens diu que el que és important és el que ve”, ha dit, “ens ve a dir que ens oblidem del que ha fet fins ara”, ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Camats ha titllat de “carta els reis” els deu projectes prioritaris del president, ja que ha assegurat que són mesures pròpies de la gestió del Govern que “ja s’estant executant” o “simples vaguetats”.

En relació al nomenament dels comissionats, Camats ha instat Mas a nomenar figures per resoldre la pobresa energètica, per evitar els desnonaments o per acabar amb la malnutrició infantil. També ha suggerit a Mas que “destitueixi” el conseller de Salut Boi Ruiz.

ICV no avala les eleccions “plebiscitàries”

Camats ha avançat aquest dimarts que el proper dia 28 de febrer ICV presentarà la seva proposta en una convenció nacional de la formació. Aquest dia es presentarà una proposta de doble tall: nacional i social. Els ecosocialistes proposen un “estat lliure en el marc d’una Espanya plurinacional” que reconeix Catalunya com a “subjecte polític” que pot negociar d’”igual a igual” amb la resta de l’estat. En aquest sentit, ha asseverat que es “trenca amb l’estat de les autonomies actual” i que “no dóna per amortitzat el dret a decidir”. Així, Camats ha apostat per un procés constituent a Catalunya paral·lelament amb l’estat que defineixi el “país que volem”.

En aquest rumb propi, ICV no reconeix les eleccions del 27-S com a plebiscitàries, ja que consideren que “no es poden agafar dreceres” per exercir el dret a decidir. D’aquesta manera, Camats ha tancat la porta a avalar que en el full de ruta es reconeixin aquests comicis com a plebiscitaris: “Si algú pretén que això sigui part del consens, no ho avalem”.

stats