Política 28/06/2013

ICV demana la dimissió de tota la cúpula del PP per l'empresonament de Bárcenas

El coordinador nacional dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha demanat que entre les dimissions hi hagi les de Rajoy i Cospedal

2 min

ICV ha demanat la dimissió de la cúpula del PP "començant per Cospedal i acabant per Rajoy" per l'empresonament sense fiança de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas. El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha argumentat que "simbòlicament és l'empresonament del Partit Popular" i ha acusat Mariano Rajoy de no "tenir autoritat" per seguir governant perquè la persona "que és a la garjola és qui endreçava els comptes del PP". Herrera també ha instat el Govern de la Generalitat a fer un gest davant el Consell Europeu per aprovar uns pressupostos que se saltin els objectius de dèficit que marca Brussel·les i l'Estat. Herrera ha afirmat que el que necessita Catalunya és una "estratègia valenta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV ha demanat la dimissió de tota la cúpula del PP, en especial de Cospedal i Rajoy, per l'empresonament sense fiança de l'extresorer de la formació, Luis Bárcenas. Herrera ha valorat que aquest fet té una "transcendència extraordinària" i que simbòlicament és "l'empresonament del Partit Popular". També ha criticat que la cúpula del PP "ja no té autoritat per demanar esforços a la gent si al capdavant de les finances del PP hi havia una persona que es va embutxacar més de 40 milions d'euros". En referència a aquesta xifra, el coordinador nacional d'ICV s'ha preguntat la quantitat de diners que "s'haurà endut el PP".

D'aquesta manera, Herrera ha exigit a Mariano Rajoy "explicacions, que doni la cara i que posi a disposició el seu càrrec" perquè "mai havia passat que el tresorer d'un dels principals partits acabi a la garjola". D'altra banda, el líder d'ICV ha recordat que "al senyor Garzón se'l ha apartat perquè el PP no fos investigat" i que no sap "què faran ara amb el jutge Ruz". Herrera ha conclòs afirmant que "al PP se l'ha de derrotar, i no es tracta de pactar amb ells perquè és una partit amb massa ombres".

En referència als pressupostos, Joan Herrera, ha demanat al Govern que els aprovi però sense complir els objectius de dèficit que marca Brussel·les perquè són un "abús". Per això, Herrera ha instat l'executiu català a plantejar una estratègia "valenta" i a "plantar cara". A més, ha qualificat de "lamentable" la intenció del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de vincular els objectius de dèficit amb l'aplicació de la reforma de l'administració del govern espanyol.

El coordinador nacional d'ICV també ha volgut valorar les decisions preses en el Consell Europeu i l'ha qualificat de "fracàs". Pel que fa a la xifra de vuit mil milions d'euros que han proposat per lluitar contra l'atur, Herrera els considera "escassos", que "fan riure" i que "són ridículs si els comparem amb els del rescat de la banca". També ha destacat que amb els 1.900 milions d'euros que arribaran a Espanya només "tindrem 13 euros per persona aturada al mes" i que això és un "insult per a la dignitat del aturats".

stats