POLÍTICA
Política 20/04/2012

ICV apunta a una futura privatització de TV3 després de les mesures aprovades per l'Estat

Els ecosocialistes creuen que el PP vol "una televisió pública i controlada per ells i la resta d'operadores a nivell autonòmic en mans privades"

Acn
1 min

BarcelonaAlpha

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El senador d'ICV, Jordi Guillot, ha criticat les noves mesures anunciades aquest divendres pel govern espanyol perquè "obren la porta a la privatització" de les televisions autonòmiques i "poden acabar amb el model".

Segons Guillot, l'escenari desitjat pel govern de Mariano Rajoy és "una televisió pública low cost i controlada per ell i la resta d'operadores a nivell autonòmic en mans privades". En aquest sentit, el senador ha recordat que el PP "governa" juntament amb CiU a la Corporació de Mitjans Audiovisuals i que no seria estrany "un futur de privatitzacions" que acabés afectant TV3.

L'altra blanc de les crítiques de Guillot ha estat l'anunci per part de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que no serà necessària una majoria de dos terços -com ho era fins ara- per escollir el president de RTVE, sinó que amb una majoria absoluta com la que actualment té el PP serà suficient. Segons el senador ecosocialista, aquest anunci significa "la utilització de la majoria absoluta de la que disposa el PP per tornar a la partidització de RTVE".

stats