VIA CATALANA
Política 02/09/2013

ICV replica al PSC: "Els serveis públics estan al servei de qualsevol mobilització"

Laia Ortiz avança que els ecosocialistes decidiran aquest dilluns a la tarda si participen o no a la Via Catalana

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha replicat aquest dilluns al primer secretari del PSC, Pere Navarro, i ha defensat que "els serveis públics estan al servei de qualsevol mobilització, com en una vaga general o en una manifestació contra la guerra". El líder dels socialistes catalans va reclamar diumenge que l'ANC es fes càrrec de les despeses extraordinàries de la cadena humana, com la seguretat. Unes declaracions que, des d'ICV, veuen "fora de lloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la seva participació a la Via Catalana, Ortiz ha avançat que els ecosocialistes decidiran aquest dilluns a la tarda quina posició prenen. Ha avisat que ICV és un partit "plural" cohesionat a l'entorn de la reivindicació del dret a decidir. "La convocatòria és netament independentista però el dret a decidir es guanya des de la mobilització i no només des de les institucions", ha explicat Ortiz, sense detallar més com participaran a la Diada. Ha defensat també que volen decidir "també sobre els pressupostos" i que en el procés hi "han de ser tots els que creguin que Catalunya ha de decidir el seu futur", fent un esforç de suma.

Així mateix, Ortiz ha criticat la lentitud amb què actuen les institucions catalanes davant el procés de recentralització de l'Estat i ha avisat a "la comissió parlamentària pel dret a decidir [que es reuneix dimarts] que cal rigor i celeritat a triar instruments per exercir el dret a decidir".

stats