POLÍTICA
Política 06/05/2013

ICV afirma que la cimera pel dret a decidir és "innecessària" i que "no està ben plantejada"

Laia Ortiz considera que la reunió d'aquest dilluns és una "escenificació" i creu que "aquest tipus de trobades s'han de fer en el marc de la comissió parlamentària"

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV i diputada al Congrés dels Diputats, Laia Ortiz, ha afirmat que la cimera pel dret a decidir que se celebrarà aquest dilluns al vespre és "innecessària" i que "no està ben plantejada". En roda de premsa a la seu ecosocialista, Ortiz considera que és una "bona notícia" que es faci "més ampli el dret a decidir", i ha explicat que Iniciativa assistirà a la cimera per debatre un tema "ampli, plural i inclusiu", però ha insistit en que és una qüestió que s'ha d'abordar al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No cal fer cimeres, si el què es vol és buidar de contingut la comissió pel dret a decidir", ha considerat la portaveu d'ICV, que ha subratlat que "aquest tipus de trobades s'han de fer en el marc de la comissió parlamentària", que és −ha dit− on s'ha de parlar qui ha de formar part del pacte del pacte nacional pel dret a decidir". "Al president li agraden molt les fotografies i les escenificacions", i "això és degradar el dret a decidir", ha continuat Ortiz.

La dirigent ecosocialista ha assegurat que ICV seguirà treballant perquè el dret a decidir segueixi sent ampli, però ha deixat ben clar que "això no impedeix que siguem bel·ligerants amb un Govern que s'embolcalla amb la bandera per tapar la seva mala gestió i que fa un ús partidista del dret a decidir".

Finalment, ha insistit a no vincular el dret a decidir amb la recuperació econòmica de Catalunya. "Això és simplisme pur i dur", ha afirmat Ortiz, i ha explicat que es tracta d'un dret que "s'ha de guanyar amb arguments i amb raons, volent implicar tota la ciutadania".

stats