POLÍTICA
Política 02/05/2013

ICV demana la dimissió d'Ana Mato davant l'anunci de la retallada en la llei de dependència

"No és la ministra de l'estat del benestar, sinó la ministra de l'estat del malestar", ha denunciat Laia Ortiz

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV i diputada en el Congrés dels Diputats, Laia Ortiz, ha demanat aquest dijous la dimissió de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per la retallada de 1.108 milions en ajudes als ciutadans dependents. "Aquesta és una nova raó per demanar la dimissió de la ministra Ana Mato, en tenim d'acumulades pel que ha passat a la sanitat i als serveis socials però aquesta és una raó de pes perquè no és la ministra de l'estat del benestar sinó la ministra de l'estat del malestar", ha explicat Ortiz amb motiu de la informació publicada al diari 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha qualificat la mesura del govern del PP d'"escàndol" perquè "està feta per la porta del darrere, sense explicar-ho i sense parlar amb el sector". "Però és sobretot una vergonya perquè és un sector molt vulnerable que ja ha patit retallades pressupostàries i ara aquesta nova retallada significa desprotegir moltes persones que desatenem", ha afegit Ortiz.

La portaveu ecosocialista ha anunciat que el grup d'Esquerra Plural en el Congrés presentarà una proposició a la cambra espanyola demanant un calendari d'aplicació de la llei de dependència i demanant també el restabliment de les inversions en el pressupost i també el compliment dels deutes que el govern del PP té amb les comunitats autònomes en aquesta qüestió.

stats