Política 31/12/2011

ICV veu en Mas un "alumne" de Merkel o Sarkozy que ho confia tot a les retallades

Laia Ortiz ha criticat que el president català assumeixi errors però que, en canvi, no rectifiqui "la injustícia de les seves polítiques"

Efe
1 min
Laia Ortiz, portaveu d'ICV

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assenyalat aquest dissabte que el discurs de cap d'any del president català, Artur Mas, és homologable al del "millor alumne" d'Angela Merkel o Nicolas Sarkozy, ja que ho confia tot a les retallades, pel que creu que la seva recepta per al 2012 augmentarà les desigualtats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Ortiz s'ha referit al discurs de cap d'any del president de la Generalitat i ha vaticinat que les seves polítiques basades en les retallades faran augmentar el 2012 les desigualtats i la pobresa a Catalunya.

En el seu segon missatge institucional de cap d'any des que a final del 2011 va assumir el càrrec, Mas ha pronosticat que el 2012 serà "dur", però apunta que si Catalunya segueix el camí d'austeritat traçat pel Govern i aprèn tota una sèrie de lliçons d'aquesta crisi, serà capaç de remuntar el vol.

"Lírica" per a ICV

"Molta metàfora i molta lírica, com ens té acostumats, per amagar una realitat que és molt dura: més atur, més desigualtats i més pobresa al nostre país", ha assenyalat Ortiz, en relació amb el discurs del president català.

La portaveu ecosocialista ha lamentat que Mas, com si fos el "millor alumne" de la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el president francès, Nicolas Sarkozy, "ho confia tot a retallar i no ofereix cap alternativa".

També ha criticat que el president català assumeixi errors però que, en canvi, no hagi rectificat "la injustícia de les seves polítiques", ja que aquestes, segons el seu parer, continuen destruint ocupació i generant més desigualtats.

stats