Política 28/01/2015

ICV, EUiA, PP i Ciutadans es defensen de l'informe de la Sindicatura de Comptes

ICV i EUiA al·leguen que la coalició "no té activitat econòmica, PP explica que la fundació Col·labora està "dissolta" i Ciutadans diu que les seves associacions vinculades estan "inactives". Responen així a l'informe de la Sindicatura de Comptes que els ha retret que no hagin presentat els seus números

Ara
2 min

BarcelonaICV, PPC i C's han volgut replicar l'informe que Sindicatura de Comptes ha emès respecte dels comptes dels partits i les seves fundacions, on s'explica que entitats vinculades a aquestes dues formacions no van presentar els números corresponents al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

PP: l'entitat Col·labora està "dissolta"

Segons l'informe, l'Associació Col·labora, Fundació Privada per l'Estudi i la Formació, afí als populars, no va presentar els seus comptes. Des del PP asseguren que l'entitat Col·labora no va tenir cap activitat en aquell any i que, per això, van comunicar-ho a la Sindicatura i, posteriorment, van dissoldre-la, un fet que també van comunicar a la Sindicatura.

Des del PPC, asseguren que l'any 2013, en el moment que corresponia presentar els comptes, es va "comunicar a la Sindicatura que durant tot l'any la fundació no havia tingut activitat i per tant no hi havia comptes fets". D'altra banda, els populars han volgut remarcar també que el PPC "sempre ha presentat els comptes quan toca, igual que la Fundació Faes, i la Fundació Col·labora en l'any 2012".

Ciutadans: no tenen "cap activitat ni moviment"

Segons l'informe, l'Associació Egara Civitas i l'Associació Cataluña Constitucional no han presentat els comptes i, en el cas d'Egara, és ja el segon any.

C's assegura que, "al contrari del que diu l'informe de la Sindicatura", Egara Civitas -coneguda popularment com Tribuna Cívica- "sí que s'han presentat els comptes de 2013". Amb tot, afirma que pel que fa a l'informe d'auditoria de l'entitat, "els comptes estan publicats a la web de C's i és una fundació que no té moviments, té 0 ingressos i 0 despeses pel que no està obligada a presentar l'informe". A més, C's assegura que aquesta entitat "no compleix amb els requisits legals per considerar que està vinculada al partit", tot i que "de totes maneres, encara que no és una associació de C's, està totalment inactiva i des de fa anys no té cap tipus d'activitat ni moviments econòmics. Sembla que ni té compte bancari".

Pel que fa a la fundació Catalunya Constitucional, Ciutadans assegura que "es va constituir al seu moment però està inactiva, no té cap tipus d'activitat ni moviment".

ICV: la coalició amb EUiA "no té cap activitat econòmica"

La Sindicatura de Comptes ha reprovat ICV-EUiA per no presentar els comptes anuals del 2013, però ICV ha emès un comunicat per recordar que ja va informar a la Sindicatura de Comptes per carta, així com al Tribunal de Comptes, que la coalició amb EUiA no té cap activitat econòmica, motiu pel qual no presenten comptes de la mateixa.

Els ecosocialistes apunten que des del 9 de novembre del 2014 tenen penjat un portal de transparència complint amb els criteris legals i de l'ONG Transparència Internacional.

EUiA: ICV ja va anunciar que la coalició "no tenia activitat econòmica"

També a través d'un comunicat s'ha defensat EUiA. Ha afirmat que ICV va informar en una carta signada per als dos partits a la Sindicatura de Comptes que la coalició no havia tingut activitat econòmica en el mateix moment d'entrar els comptes del 2013, i en conseqüència no calia lliurar l'informe de rendició de comptes a l'entitat. EUiA replica que aquesta informació i la d'anys anteriors està penjada en un apartat específic dedicat a la transparència, i que van més enllà perquè els ciutadans poden consultar des de fa mesos la del 2013. A més, recorden que el partit va auditar per iniciativa pròpia, i contractant una auditoria privada, els comptes del 2013.

stats