Política 07/12/2011

ICV insta PSC i ERC a no "fer cua" a les portes del Govern per uns pressupostos pactats amb el PPC

Creu que les reunions d'aquest dimecres són una "paròdia" per justificar l'acord amb els populars

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha instat aquest dimecres PSC i ERC a no "fer cua" a les portes del Govern per parlar sobre els pressupostos quan ja hi ha tancat, al seu parer, un acord amb el PPC. En roda de premsa, Herrera ha opinat que les reunions que estan tenint lloc al Departament d'Economia, sense que s'hagi convidat els ecosocialistes, són una "paròdia" per justificar el pacte amb els populars que el Govern ja té negociat, perquè CiU i PPC, ha recordat, sí que coincideixen en moltes coses. "Emplacem PSC i ERC a què no facin cua a les portes d'un govern que diu que es vol entendre amb ells però, en el fons, vol que li avalin les retallades", ha reclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu parer, el que haurien d'estar fent socialistes i republicans és construir una alternativa de progrés com la que està bastint ICV, una alternativa de sostenibilitat social davant d'un govern amb una "profunda insensibilitat social" com és el de CiU. Herrera ha recriminat als seus exsocis del tripartit que negociïn amb el conseller Mas-Colell uns comptes i els ha advertit que el Govern només busca un aval per a les seves retallades.

Les reunions d'aquest dimecres al Departament d'Economia no són més que una "paròdia" per acabar de justificar-se per l'acord amb el PPC. "És la foto que ha volgut i desitjat el Govern des del minut 1", ha assegurat Herrera, que ha remarcat que la federació i els populars coincideixen en molts aspectes, com un "ajust dràstic que acaba ofegant l'economia però que permet fer retallades estructurals que acaben suposant la privatització dels serveis públics".

També estan d'acord, ha dit, en no exigir cap esforç a qui més té, perquè creuen que les retallades s'han de fer en el sector públic. Ha carregat igualment contra la "nul·la exigència" en la reducció de la despesa farmacèutica, mentre que sí que s'afecta a l'accés a la salut pública.

stats