Política 27/08/2013

ICV considera que el Govern "atempta" contra la democràcia prorrogant uns pressupostos per "motius polítics"

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, veu "positiu" que Artur Mas rebi els organitzadors de la Via Catalana, però lamenta que no en rebi d'altres, com els de la "vaga general"

Acn
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que la pròrroga dels pressupostos aprovada pel Govern és un "atemptat" contra el sistema democràtic, ja que la llei diu que poden prorrogar-se per motius "extraordinaris", però no "polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que Herrera ha considerat que es tracta d'un "dels fets més greus que han passat mai en democràcia" i que l'objectiu del Govern "en realitat" ha estat "tapar les seves retallades" negant el dret bàsic de ciutadans i diputats a conèixer "en què es gasten els diners".

En aquest sentit, el coordinador ha dit que "és increïble que en aquest moment se'ns negui la discussió de com ens gastem els diners", en un moment "de màxima democràcia" en plena reivindicació "del dret a decidir". "Els ciutadans no tenen accés a la informació i als diputats se'ns nega el dret a fer els pressupostos", ha afegit Herrera.

Herrera ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, que fa poques setmanes va dir de Catalunya que és un país "amb bones pràctiques i transparent", que ara ha passat a ser, després d'aquesta prorroga, referent de les "pitjors pràctiques" i d'una mancança de "transparència".

Des d'Iniciativa sol·liciten que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, presenti un informe sobre l'execució pressupostària d'ingressos i despeses del primer semestre i, d'aquí a uns mesos, un altre informe corresponent al segon semestre.

Veu "positiu" que rebi la Via Catalana

Herrera no ha volgut valorar la decisió d'Artur Mas de no participar de la Via Catalana. Tot i així, ha dit que veu "positiu" que el president rebi els organitzadors d'aquesta mobilització ciutadana "legítima", tot i que ha lamentat que no rebi altres organitzadors d'altres mobilitzacions, com ara els de la "vaga general".

stats