Política 17/03/2011

ICV suavitza la polèmica pregunta sobre la cinta de córrer del rei Joan Carles

Els ecosocialistes reformulen el requeriment que van fer per escrit després de les queixes del president del Congrés, José Bono

Joan Rusiñol
1 min

MadridA José Bono no li va agradar gens la manera com la diputada d'ICV al Congrés, Núria Buenaventura, es va interessar per la suposada compra que va fer Patrimoni de l'Estat d'una cinta de córrer de 14.000 euros per al rei Joan Carles. En una pregunta parlamentària destinada al govern espanyol titllava d'"obscena" aquesta elevada quantitat i suggeria per escrit que, si el monarca volia fer esport, podia passejar pels jardins de la Zarzuela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Congrés va trobar "insultant" alguns termes, segons fonts d'ICV, i va demanar a Buenaventura que replantegés la pregunta per poder admetre-la a tràmit. I així ha estat. La diputada ha retirat aquests dos punts conflictius i ha posat l'accent en una pregunta: per què una compra d'aquest tipus l'assumeix Patrimoni i no pas la Casa del Rei, a càrrec al seu pressupost? Vol saber, a més, si hi ha hagut altres compres d'aquest tipus que poc tenen a veure amb l'objectiu de qui ha de vetllar per adquirir béns d'interès per al conjunt de la societat.

Buenaventura insisteix que la cinta de córrer Run Now és molt més cara que qualsevol altre model i es demana si el govern espanyol ho veu adequat en un moment d'austeritat com l'actual.

stats