Política 23/04/2014

ICV deplora que Sáenz de Santamaría no es reuneixi amb les institucions catalanes per Sant Jordi

Carrega contra l'actitud "prepotent" del PP davant la situació política de Catalunya i la consulta del 9-N

Efe
1 min
Joan Herrera, aquest Sant Jordi a la Rambla

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha criticat que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, no es reuneixi amb representants d'institucions catalanes en la seva visita d'aquest dimecres a Barcelona amb motiu del Dia de Sant Jordi. Considera que hauria estat un "gest de normalitat democràtica". Ha criticat també l'actitud "prepotent" del PP, especialment pel que fa a la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha visitat l'expositor d'ICV situat a la Rambla de Barcelona per celebrar la diada de Sant Jordi al costat de la portaveu del partit, Laia Ortiz; el candidat ecosocialista a les eleccions europees, Ernest Urtasun; el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, i el diputat de la coalició David Companyon.

El menyspreu de la majoria de catalans

Més enllà de lamentar l'actitud "prepotent" de l'executiu central i del PP, Herrera ha instat el govern espanyol a "atendre" les demandes de la majoria de la societat catalana, començant per la consulta.

Herrera ha afirmat que la cultura, com el dia de Sant Jordi, "articula" un poble, com també ho fan els drets socials i nacionals. Poc abans d'arribar a l'expositor d'ICV, Herrera ha coincidit a les Rambles amb la líder d'UPyD, Rosa Díez, que es troba a Barcelona per signar exemplars del seu llibre "A favor d'Espanya. El cost de la ruptura", amb la qual ha intercanviat una salutació i unes breus paraules.

stats