Política 20/10/2014

ICV creu que l'acord "bilateral i tècnic" entre Govern i CUP busca "ressuscitar la consulta de forma desesperada"

Vendrell considera una "mesquinesa" que Homs compari Herrera amb Sánchez-Camacho i Rivera

Acn
2 min

BarcelonaIniciativa per Catalunya-Verds (ICV) creu que el "preacord" assolit entre Govern i la CUP pel 9-N té un caràcter "bilateral i tècnic" que cerca per part de l'executiu de Mas "ressuscitar la consulta de forma desesperada". "No hi hagut ni reunions ni trobades", ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa el secretari general de la formació ecosocialista, Josep Vendrell, qui ha lamentat també l'actitud de "mesquinesa" del conseller de la Presidència, Francesc Homs, per comparar Joan Herrera amb Sánchez-Camacho i Albert Rivera en relació a si anirà a votar o no el 9-N. "És sorprenent que qui parla d'unitat faci una afirmació d'aquesta característiques", ha afirmat Vendrell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV s'ha referit a unes declaracions que ha fet Francesc Homs aquest dilluns replicant a Herrera i la possibilitat que no vaig a votar el 9-N. Tot i assegurar que "és be lliure de dir que no anirà a votar" Homs ha afegit tot seguit un "com Camacho i Rivera", donant a entendre que situava el coordinador nacional dels ecosocialistes en la mateixa posició els presidents del PP català i Ciutadans sobre el 9-N.

Iniciativa considera injusta i "mesquina" aquesta valoració per part del conseller de la Presidència. "En Joan Herrera, a nivell particular, i el partit, a nivell general, ha fet tant o més que el senyor Homs a favor del dret a decidir i el 9-N", ha defensat Vendrell qui ha remarcat la paradoxa de les paraules del també portaveu de la Generalitat. "I que sigui Homs, que forma part d'un Govern que objectivament va trencar fa una setmana la unitat amb una proposta determinada que pretenia substituir la consulta prèviament acordada", ha analitzat. En aquest sentit, el secretari general d'ICV creu que "Homs no esta avançant pel camí de la unitat, sinó cap el camí contrari. No de refer ponts, sinó de trencar ponts", ha argumentat.

Valoració de l'acte central de l''Ara és l'Hora'

Sobre l'acte 'Fem un pas endavant' emmarcat en la campanya 'Ara és l'Hora' impulsat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Vendrell ha remarcat l'èxit de la convocatòria, en què van participar 110.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona. Pel que fa a les peticions fetes per Casals i Forcadell, Francesc Vendrell ha indicat que hi ha "coincidència en el diagnòstic" que la proposta vigent del 9-N "no es consulta, sinó una altra cosa".

ICV també reivindica que "també fem nostre el 9-N" com a "marc de mobilització" per rebutjar l'actitud de l'executiu de Rajoy vers Catalunya. A més, manifesta el "clam" per tal que es convoquin "unes eleccions avançades per donar un pas més". La ciutadania s'ha de saber expressar però han de ser en unes eleccions per canviar tot ", ha abordat Vendrell.

stats