NOU GOVERN
Política 30/12/2010

ICV renuncia al cotxe oficial

Els ecosocialistes proposen a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, un paquet de mesures per al pla d'austeritat.

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha fet arribar una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en què proposa un paquet de mesures per al pla d'austeritat de la cambra catalana. Camats, que ha anunciat que el grup prescindirà del cotxe oficial, ha considerat possible aprofundir en l'objectiu ja marcat d'augmentar l'ecoeficiència dels edificis del Parlament, per reduir el consum energètic i altres recursos com l'aigua, el paper o la climatització. De Gispert va demanar als grups que fessin les seves propostes per reduir despeses en el pressupost de la cambra catalana. En un comunicat, Camats ha considerat que és possible establir un sistema més integrat de comunicació i tramitació electrònica entre el Parlament i el Govern, de manera que l'ús del suport paper sigui residual, i s'asseguri, així, un sistema d'administració electrònica segur, eficaç i eficient.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el text de la carta, Camats també proposa reduir les impressions en paper de la documentació i butlletins del Parlament, atès que la informació ja arriba electrònicament a tothom. També aposta perquè el Parlament es doti d'un protocol o instruccions pel que fa a viatges, per generalitzar els desplaçaments i els allotjaments amb tarifes econòmiques.

Els ecosocialistes volen continuar amb la feina ja començada pel que fa a l'objectiu d'ecoeficiència dels edificis del Parlament, per reduir el consum energètic i altres recursos com l'aigua, el paper o la climatització. El grup ha anunciat que renuncia a l'ús del cotxe oficial, i Camats ha explicat que ja des de l'anterior legislatura, ha estat un vehicle "clarament infrautilitzat" i del qual només en comptades ocasions n'han fet ús. En anteriors legislatures, ICV-EUiA ja va renunciar al xofer que també s'assigna a cada grup.

stats