Política 31/08/2013

ICV troba "curiós" que s'inclogui una partida per preparar la consulta sense tenir els pressupostos

El diputat Marc Vidal assegura que l'amenaça d'accions legals de Sánchez-Camacho és una "cortina de fum"

Acn
3 min

Sant Miquel de CampmajorEl diputat i president d'ICV a les comarques gironines, Marc Vidal, no ha dubtat a carregar contra la partida pressupostària anunciada des del Govern per preparar la consulta sobiranista. Segons Vidal, es tracta "d'un estirabot" i espera que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ho expliqui en seu parlamentària. "És curiós que després d'un any sense pressupostos hi hagi conselleres que diguin quines són les partides quan encara no s'ha explicat als diputats en què es gastarà els diners el Govern", ha ressaltat. D'altra banda, el diputat assegura que l'amenaça de Sánchez-Camacho d'emprendre accions legals per la partida pressupostària és "una cortina de fum d'aquells que no tenen res a dir". Aquest dissabte, com és habitual, s'ha portat a terme la tradicional trobada de final de l'estiu dels membres d'ICV a les comarques gironines. Enguany, el lloc escollit ha estat el casal de Sant Miquel de Campmajor, al bell mig de la comarca del Pla de l'Estany. L'acte ha aplegat més d'una cinquantena de membres del partit, entre ells el diputat Joan Boada. L'esdeveniment ha comptat amb una xerrada col·loqui a càrrec del membre de la comissió de control econòmic i financer d'ICV, Lluís Torrens, i un dinar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal ha assegurat que la trobada vol ser "l'empenta" per iniciar el curs polític i ha assegurat que cal "canviar l'estructura econòmica actual que ens està ofegant". "Cal trobar una nova economia perquè si no no resoldrem la crisi ni els greus problemes que tenim", ha apuntat. Des d'ICV ressalten que aquesta problemàtica serà un dels temes "transversals" d'aquests pròxims mesos.

En aquesta línia, Vidal ha assegurat que Catalunya es troba en un "absolut desgovern". "Només s'ha fet una llei en tres anys, no tenim pressupostos i a més el tancament del curs polític passat es va produir analitzant casos de corrupció tant a Catalunya com Espanya, s'intenta matisar tot amb el tema de la nació", ha assenyalat. A més, Vidal ha comentat que queden "molts temes per resoldre" al territori tals com el fracking o el model de turisme que s'ha de potenciar a les comarques gironines.

Partits polítics "foscos"

Pel que fa a les novetats sobre el cas de La Camarga, el diputat ha assegurat que "hi ha partits que tenen actuacions fosques". "El PP no es cansa de dir que cal treballar sobre els problemes reals, però no para de fer actuacions dubtoses; en tot el procés si es coneixien aquesta mena de fets s'havien d'haver denunciat en el seu moment", ha valorat. Segons ICV, el fet que la policia nacional espanyola apunti al PSC no és estrany. "Els dos partits tenen actuacions fosques i en qualsevol cas cal posar-hi llum i que s'aclareixin al màxim, amb total netedat, els fets, i que hi hagi responsabilitats", ha insistit.

D'altra banda, pel que fa a la partida pressupostària del Govern per preparar la consulta sobiranista, el president d'ICV a les comarques gironines ho ha titllat "d'estirabot". "És curiós que després d'un any que no s'han presentat pressupostos i que ja seria hora i hagi conselleres del Govern que diguin quines són les partides que hi haurà quan encara no ens han explicat als diputats en què es pensen gastar els diners el Govern", ha comentat. Per això, des de la formació ecologista asseguren que cal que el conseller d'Economia expliqui en seu parlamentària els pressupostos. "Allà parlarem si és un estirabot o això va de veritat", ha afegit.

"Cortina de fum"

Finalment, pel que fa a l'amenaça de la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, d'emprendre accions legals si el Govern tira endavant la partida per portar a terme la consulta, Vidal ha assegurat que no se sumaran a aquesta idea. "Fer accions legals per això és com la guerra de les banderes, són cortines de fum que serveixen per als partits polítics que no tenen res a dir", ha assegurat. Des del partit ecologista ressalten que les diverses formacions catalanes haurien de treballar per resoldre els "veritables" problemes dels ciutadans i "deixar de marejar la perdiu perquè les perdius ens vomitaran a sobre de tant marejar-les", ha augurat.

stats