Política 28/02/2014

ICV denuncia que CiU va "en contra de la sobirania" del país avalant les retallades del PP

Els ecosocialistes no assistiran a la reunió de partits de dilluns per pactar un punt comú sobre el dret a decidir per les europees i només es veuran amb l'ANC

Sara González
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha denunciat aquest divendres que CiU ha anat en "contra de la sobirania del país" avalant al Congrés les retallades del PP. "És lamentable que el PSC estigui atrapat pel PSOE, però també ho és que CiU estigui atrapat en les retallades del PP", ha etzibat Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ecosocialistes han recordat que CiU ha votat en el debat de política general en contra de derogar la reforma laboral i s'ha abstingut en les resolucions que demanaven la retirada de la llei de l'avortament o que apostaven per garantir el dret a l'habitatge i la dació en pagament. Herrera ha subratllat també que els convergents es van abstenir en una resolució per reprovar el govern de Mariano Rajoy. "Així es desmunta un país, no es construeix", ha assegurat el líder d'ICV.

Herrera també ha volgut deixar clar que no assistirà a més reunions amb els partits pro consulta per acordar un punt comú a favor del dret a decidir al programa de les europees. "Ja hem dit tot el que havíem de dir", ha insistit. Amb tot, sí que mantindran el proper dilluns una reunió bilateral amb l'ANC i també es trobaran amb Òmnium Cultural. Herrera ha recordat que cada partit defensa el dret a decidir "a la seva manera" i que els ecosocialistes el reivindicaran a la Unió Europea. Ha afegit, a més, que el seu partit ha fet "tant o més" que els que "gesticulen cada dia" per la consulta convencent IU perquè defensi el dret a decidir.

El coordinador nacional d'ICV ha comparegut juntament amb el candidat del partit a les europees, Ernest Urtasun, que ha assegurat que la lluita contra les polítiques d'austeritat, que al seu parer incentiven "el populisme i el feixisme", serà un dels grans cavalls de batalla a Brussel·les.

stats