Publicitat
Publicitat

EUSKADI CAP A LA PAU

ICV reclama la legalització de Sortu, l'abolició de la Llei de Partits i l'acostament dels presos

Els ecosocialistes es reuneixen amb una delegació de l'esquerra abertzale per analitzar el procés de pau després de l'últim comunicat d'ETA

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit manté "el compromís amb el procés de pau" al País Basc i ha reiterat "la petició de legalització de Sortu així com l'abolició de la Llei de Partits" i l'acostament dels presos. Una delegació d'ICV s'ha reunit aquest dimecres amb els membres de l'esquerra abertzale Pernando Barrena i Txelui Moreno. Segons ha explicat Ortiz, que ha assistit a la trobada, els independentistes d'esquerres bascos han explicat el procés que va portar a la Conferència de Pau celebrada la setmana passada al País Basc així com el comunicat d'ETA anunciant el cessament de la seva activitat armada.

Ortiz ha emplaçat el govern espanyol "a fer passos cap a la normalització de la situació al País Basc", especialment en aspectes com la política penitenciària, començant, ha dit, per l'acostament de presos i l'abolició de la Llei de Partits; una llei, ha dit, "que ja no havia d'haver existit i ara més que mai no té raó de ser". Ortiz també ha explicat que s'ha posat sobre la taula "la necessitat del reconeixement del patiment de les víctimes i generositat per avançar en el procés de pau".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT