ICV veu en la imputació de Mas un "despropòsit més" per part del govern espanyol

Joan Herrera acusa el president de ser "una màquina" per fer que gent de les classes populars s'identifiquin amb Ciutadanas

Els líders d'ICV han assegurat que la imputació per part del TSJC del president Artur Mas i també d' Irene Rigau i Joana Ortega per l'organització del procés participatiu del 9-N és un "despropòsit més" de com ha gestionat el govern central aquesta situació, sempre fent ús "d'amenaces i coaccions". La coordinadora nacional ecosocialista, Dolors Camats, ha afirmat que aquest nou capítol ajuda a alimentar l'escenari de polarització que fa que el debat s'acabi "constrenyint a aquest tema". Ha afegit que Mas també ha "capitalitzat" aquesta situació i ha fet lluir la seva imputació per fer-se valer i construir Junts pel Sí.

Joan Herrera ha argumentat que, si bé el PP és "una màquina de fer independentistes", Mas, a qui acusa de ser el responsable de la polarització de la campanya, és una "màquina per fer que gent progressista i de classe popular" s'acabi identificant amb Ciutadans, un partit "conservador". I és que el líder d'ICV ha afirmat que no sap si aquest és el "Parlament amb més diputats independentistes" però sí està segur que hi ha "menys catalanistes que mai". "La responsabilitat d'un governant no és actuar com un 'broker', sinó actuar com un governant", ha dit tot advertint que el país no es pot construir amb una meitat contra l'altra meitat.