CANVI DE CICLE
Política 11/12/2012

ICV mantindrà l'oposició al Govern però es compromet a fer-li costat en el dret a decidir

Els ecosocialistes no decidiran el seu vot en el referèndum fins que no es concreti la pregunta i la reacció del govern espanyol a negociar

Roger Tugas
2 min

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI), encapçalada pel seu president, Josep Maria Vila d'Abadal, i ICV, amb el diputat Jaume Bosch al capdavant, han mantingut aquest dimarts una reunió al Parlament. És, de moment, l'última trobada prevista per l'associació municipalista, després de les realitzades prèviament amb CiU, ERC i la CUP, i en ella els ecosocialistes han reiterat el seu compromís amb el dret a decidir, malgrat l'oposició frontal a les polítiques econòmiques i socials del Govern d'Artur Mas, tal com ja va ocórrer la legislatura passada, quan ICV va fer costat fins l'últim moment al concert econòmic. Així, Bosch va reiterar la reivindicació que la consulta tingui lloc aquesta legislatura, però va instar a impulsar un acord nacional que englobi partits i societat civil per pactar la pregunta, la data, el procediment i les passes a realitzar abans. "Ens preocupa que la consulta sigui només fruit d'una negociació bilateral entre CiU i ERC", va reconèixer després de recordar que ICV va ser un dels partits que va votar la resolució del setembre en què s'instava a convocar-la l'actual legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, els ecosocialistes diferencien el suport a la consulta d'estar a favor de la independència. De fet, Bosch no ha concretat quin vot recomanarien en aquesta. "La posició dependrà de la pregunta i de l'actitud del govern espanyol", ha explicat, tot i que ha deixat clar que no tenen massa esperances en què Madrid la seva actitud respecte Catalunya.

Així mateix, Bosch ha rebutjat la proposta del PSC d'un govern d'unitat nacional per les diferències que mantenen en polítiques socials i econòmiques amb CiU. I també en polítiques de seguretat, ja que ha desitjat que el proper conseller d'interior no sigui Felip Puig i ha apostat per una comissió d'estudi de les mesures a emprendre en manifestacions, on ICV aposta per prohibir tot tipus de projectils. Bosch ha instat als socialistes, per contra, a què facin "una passa endavant de suport al referèndum".

stats