Política 26/01/2015

ICV demanarà un ple monogràfic sobre corrupció si Mas segueix sense comparèixer a la comissió d'investigació

Camats lamenta que la negativa del president a donar explicacions ha estat "constant" i la "col·laboració" d'ERC, "imprescindible"

Acn
1 min
Dolors Camats, al costat de Joan Josep Nuet, en la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

BarcelonaIniciativa per Catalunya-Verds (ICV) demanarà a la resta de grups suport per sol·licitar un ple monogràfic al Parlament sobre corrupció, en el cas que Mas segueixi sense comparèixer a la comissió d'investigació sobre frau fiscal. Així ho ha anunciat la coordinadora nacional dels ecosocialistes, Dolors Camats, qui ha lamentat que la negativa del president de la Generalitat a donar explicacions hagi estat "constant", i que la "col·laboració" d'ERC per evitar, fins a quatre vegades, aquestes compareixences, "imprescindible". Sobre els recels que la compareixença "desprestigia" la figura del cap del Govern, Camats respon: "donar la cara no desprestigia, és amagar-se el que desprestigia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV ha anunciat aquesta decisió la setmana que comença amb noves informacions sobre el Cas ITV, en el que està imputat Oriol Pujol Ferrussola i on ara s'indica que va actuar de mitjancer per facilitar converses d'empresaris amb Mas. Camats considera que és més "necessari que mai" que el president s'expliqui.

Prioritzar el cas Pujol a la comissió

En roda de premsa a la seu d'ICV a Barcelona, Camats també ha demanat un replantejament del pla de treball de la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política, ja que considera que es veurà alterat per la convocatòria d'eleccions anticipades pel 27 de setembre. Afirma que la feina s'hauria de centrar en "allò que està més avançat" per tal de tenir les primeres conclusions cap al juny, i al juliol, aprovar-les. "Sinó", avisa Camats "quedaria la comissió sense tancar i no podem deixar que acabi la legislatura sense que conclogui part de la feina", ha afegit. La proposta de replantejar el calendari de treball la presentarà aquesta mateixa tarda a tots els grups el diputat ecosocialista Marc Vidal.

stats