Política 02/04/2011

ICV respon a la renúncia de Zapatero avisant que "l'important no és que se'n vagin persones sinó les polítiques neoliberals"

Ni Rubalcaba ni Chacón convencen els ecosocialistes com a substituts, perquè cap dels dos "no han fet un paper diferenciat ni s'han desmarcat de les polítiques" del president del seu govern

Efe
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha afirmat avui que veuen "expectants" l'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no presentar-se a la reelecció, encara que ha afirmat que "l'important no és que se'n vagin les persones, sinó les polítiques neoliberals que defensa el PSOE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la portaveu ecosocialista, "sembla raonable" l'opció de Zapatero "perquè ha frustrat les expectatives de molts votants d'esquerra".

En aquest sentit, ha acusat el president espanyol d'haver dut a terme "la major retallada de la història de drets socials" i d'haver "ajudat la banca més que els ciutadans afectats per la crisi". Segons Ortiz, amb el desenvolupament d'aquestes polítiques Zapatero "ha acabat sent un llast".

Per això, ha demanat "un canvi d'orientació i una voluntat de defensar polítiques de defensa de l'estat del benestar" i ha reclamat que no es governi d'acord amb les opinions "del senyor Botín".

Ortiz no és partidària d'avançar les eleccions al Congrés perquè creu que l'any que queda per esgotar la legislatura és el "raonable" perquè es faci un procés amb garanties, "en el qual l'important siguin els continguts, i no un debat interessat per a alguns que volen una sortida i generar més soroll", ha dit en al·lusió al PP.

Sobre els possibles candidats a rellevar Zapatero com a cap de llista del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón, la portaveu d'ICV ha dit que cap dels dos els convenç perquè "no han fet un paper diferenciat ni s'han desmarcat de les polítiques de Zapatero".

stats