Política 22/02/2016

ICV pressiona el PSC perquè s'oposi a un pacte amb C's i prioritzi Podem

Marta Ribas, Ernest Urtasun i David Cid recullen 365 avals de la militància per aspirar a liderar el partit

Ara
2 min
De dreta a esquerra, David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun

BarcelonaPressió al PSC perquè s'oposi a l'aliança amb C's i prioritzi Podem. En vista d'una entesa entre Albert Rivera i el PSOE, ICV ha llançat aquest dilluns un dard als de Miquel Iceta perquè no avalin un govern amb la formació taronja, ja que a parer seu seria incompatible amb un govern progressista, i advoquin per un executiu d'esquerres amb els de Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, no sembla que el PSC s'enfronti a la direcció espanyola: aquest dilluns la portaveu del partit, Esther Niubó, ha deixat clar que primer prioritzen un acord amb Albert Rivera al que després es pugui sumar Podem.

L'aspirant a ser coordinadora nacional dels ecosocialistes i actual portaveu, Marta Ribas, ha demanat al PSC que traslladi al PSOE que un govern del canvi és "incompatible" amb C's. A les portes de la reunió d'aquesta tarda entre els socialistes espanyols, Podemos, IU i Compromís, Ribas ha recordat que des de Catalunya no s'entendria que el PSC avalés un govern amb C's, que a parer seu equival al PP, tenint coneixement de la seva política social i respecte a Catalunya -com la seva política lingüística-. "Els interessos de la gent de Catalunya, de qui vol un govern de canvi, són incompatibles amb qui vol un acord del PSOE amb C's".

Ribas ha comparegut en roda de premsa al costat de David Cid i d'Ernest Urtasun, amb qui aspira a liderar ICV. De fet, aquest dilluns s'han presentat formalment com a candidats a dirigir el partit amb 365 avals -en necessitaven 50- i a partir d'avui començaran la campanya interna per aconseguir el suport de la militància.

Es tracta d'un procés de primàries en què són els únics candidats: Cid i Ribas volen ser coordinadors nacionals, mentre que Urtasun aspira a ser el portaveu de partit. Les votacions seran del 7 a l'11 de març, en votacions presencials i electròniques.

A partir de llavors seguirà el procés assembleari de debat de la ponència política sobre la creació d’un nou subjecte polític amb les organitzacions territorials, que culminarà el dia 9 i 10 d'abril, on tindrà lloc l'assemblea nacional. Per Urtasun, el debat sobre la creació d'un nou espai d'esquerres, que va iniciar Barcelona en Comú dissabte, va en la "bona direcció".

stats