Política 03/10/2016

ICV reconeix que la crisi del PSOE dificulta el referèndum

La coordinadora nacional dels ecosocialistes, Marta Ribas, defensa que "cal seguir empenyent des de Catalunya"

Jordi Mumbrú
1 min
Marta Ribas, aspirant a ser coordinadora nacional del partit / ACN

BarcelonaEl compromís d'intentar acordar un referèndum amb l'Estat s'ha complicat encara més després de la crisi que ha viscut el PSOE aquest cap de setmana. "No estem millor que fa 15 dies", ha reconegut aquest matí la coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas. "El que ha passat aquest cap de setmana és una mala notícia", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La setmana passada, durant la qüestió de confiança, el president, Carles Puigdemont, i el líder de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, es van emplaçar a buscar suports per enfortir la possibilitat d'organitzar un referèndum pactat amb l'Estat. Però un nou govern del PP, que podria tenir les portes obertes després de la crisi del PSOE, dificulta encara més aquesta opció. "Sabem que (el dret a decidir) no es pot entendre amb un govern del PP, que és un mur. No vivim a Mart. Però també sabem que a les últimes eleccions no els van donar la majoria".

"Cal seguir empenyent des de Catalunya", ha dit Ribas, i ha recordat que "hi ha una força emergent com mai a l'Estat, que reclama solucions". La responsable del partit ha afegit: "Aconseguir-ho no serà fàcil però calen espais de suma".

El primer pas del compromís de la setmana passada es podria tancar aquest dijous durant el debat de política general. CSQP prepara una proposta de resolució "molt concreta" a favor del referèndum que podria rebre el suport de Junts pel Sí i la CUP.

stats