Política 01/08/2014

ICV titlla la reforma fiscal de "doblement injusta" i demana a CiU que no hi doni suport

El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Coscubiela, ha dit que la reforma "beneficia" les rendes del capital i que obligarà a fer "més retallades fiscals"

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha qualificat aquest divendres de "doblement injusta" la reforma fiscal aprovada pel govern central perquè segons el seu parer "beneficia" les rendes del capital i redueix els ingressos per a polítiques socials, i ha reclamat a CiU que no hi doni suport, perquè creu que aquesta reforma suposarà "més retallades fiscals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans, Coscubiela ha opinat que Rajoy ha presentat un "país que no existeix", en referència als missatges de Rajoy sobre la recuperació econòmica. Segons Rajoy, la reforma fiscal aprovada aquest divendres en el consell de ministres permetrà que 9.000 milions d'euros "tornin a les butxaques dels ciutadans" entre 2015 i 2016 per les rebaixes a l'IRPF i a l'impost de societats.

D'altra banda, ha lamentat que no s'abordi el tema de la corrupció, i ha exigit una vegada més al govern espanyol que l'inclogui a l'agenda política.

stats