Política 14/12/2011

Salvador Milà i Joan Boada no es presenten a declarar "perquè no ens sentim perjudicats"

Els dos diputats d'ICV no volen participar "en un intent de criminalitzar un moviment legítim i pacífic com el dels 'indignats'"

Acn
1 min

BarcelonaEls diputats d'ICV-EUiA Salvador Milà i Joan Boada no aniran a declarar a l'Audiència de Barcelona, on estaven citats a partir de la una del migdia d'aquest dimecres com a testimonis pel setge del Parlament del passat 15 de juny, "perquè no ens sentim perjudicats" per aquests fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos s'han negat a presentar-se davant el jutge perquè no han rebut resposta a les cartes que van enviar al magistrat Eloy Velasco del jutjat central d'instrucció número 6 de Madrid en les quals demanaven ser excusats d'assistir a declarar.

Els dos diputats ecosocialistes han assegurat que no volen participar "en un intent de criminalitzar un moviment legítim i pacífic com els dels indignats", i han recordat que no han presentat cap denúncia ni han declarat en cap atestat.

"Si el magistrat desestima formalment la nostra petició i ens obliga a declarar ho farem, però no voluntàriament, sinó perquè ens hi obliguen", ha indicat Milà. També ha rebutjat el fet que es vulgui tractar el bloqueig del Parlament del passat 15 de juny com un delicte polític.

Fonts judicials han confirmat que el jutge Velasco tornarà a citar Boada i Milà perquè vagin a declarar a Madrid durant els propers dies. Des de l'Audiència Nacional s'assegura, a més, que s'ha acceptat la incompatibilitat de Boada, ja que havia de presentar-se a la comissió de Territori i Sostenibilitat, i que el diputat s'haurà de posar d'acord amb el jutge per concretar el dia de la compareixença, també a Madrid.

stats