ICV demana "unitat" als grups polítics que defensen la consulta per "fer front" al govern del PP

Dolors Camats no veu amb bons ulls la desobediència civil defensada per Junqueras en cas que l'Estat prohibeixi fer la consulta del 9-N

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha afirmat aquest dimarts al Parlament que no veu amb bons ulls la proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, de practicar la desobediència civil en el cas que l'Estat acabi prohibint la consulta del 9 de novembre. Sense oposar-s'hi categòricament, Camats ha apuntat que ara el que cal és "unitat" entre els partits que aposten per la consulta i que han de "decidir entre tots" quins seran els propers passos a seguir.

 

 "La consulta és insubstituïble". ha afirmat la portaveu, i ha afegit: "Totes les propostes que estan sobrela taula no les veiem clares", ha afirmat la portaveu, i ha afegit: "No acabo de veure la necessitat de la discrepància. L’adversari que ens impedeix realitzar la consulta i ens amenaça és el PP i el govern espanyol, i li hem de fer front tots junts".

 

Camats ha lamentat que aquest matí els partits no s'hagin pogut posat d’acord a confirmar el dia de l'aprovació de la llei de consultes, que s'esperava que podria ser el 19 de setembre. Camats ha explicat que creu que ERC no canviarà la seva postura sobre aquest tema, tot i que ha reconegut que li sembla "estrany" que avui no s'hagi oposat a posposar la comissió d'investigació per l'afer Pujol.

 

D'altra banda, la portaveu d'ICV s'ha referit a l'anunci d'aquest matí del conseller Francesc Homs que el Govern inclourà al pressupost del 2015 la paga suprimida durant tres anys als treballadors públics. Camats li ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "pari de jugar amb els treballadors públics", de jugaramb l'esquer del sou de la gent". Ha afirmat que és "contradictòria" aquesta despesa amb les recents declaracions de Mas-Colell, on reconeixia que no s'ha recaptat prou segons els pressupostos de 2014 i s'hauriende fer més retallades. "I ara ens diu que el 2015 augmentarà la despesa?, ha ironitzat Camats.

 

Per últim, la portaveu d'ICV ha aprofitat per convocar a la gent aquesta setmana a la V de la Diada, i ha informat que el seu grup ocuparan els trams 57 i 58, que ha denominat com a “bloc social”, doncs compartiran espai ambentitats per "la defensa els drets nacionals, per també els socials".