Política 01/08/2013

Ignacio González creu que "si algú ha provocat mirades barroeres" entre comunitats autònomes és el ministre Montoro

El president de la Comunitat de Madrid ha assenyalat que les relacions entre comunitats podrien empitjorar a causa del dèficit asimètric

Europa Press
2 min
El president de la Comunitat Autònoma de Madrid, Ignacio González./ ACN

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha considerat aquest dijous que "si algú ha provocat mirades barroeres" entre comunitats autònomes és el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per establir el dèficit asimètric per primera vegada en la història.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si algú ha provocat mirades barroeres [en els seus termes ] és el ministre d'Hisenda, que és qui ha decidit que a uns se'ls doni una cosa i als altres una altra cosa, i que se'ls doni més als que incompleixen que als que compleixen", ha afirmat el president regional quan se li ha preguntat per les paraules de Montoro referents a la relació entre comunitats, que, després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) celebrat ahir, tindran diferents objectius de dèficit.

En aquest sentit, González ha insistit que ha sigut Montoro qui per primera vegada a la història ha decidit “obrir” el sistema de compliment de l'objectiu de dèficit, que era comú per a totes les comunitats.

No obstant, ha afirmat que espera que aquesta decisió no afecti les relacions amb l'Estat pel que fa a altres qüestions. I és que, al seu parer, la seva obligació és "ser lleial amb el govern perquè la lleialtat institucional és un valor", ha dit González.

"Només faltaria! És un govern del PP amb el qual m'identifico plenament i treballem tots amb un mateix interès: la defensa dels interessos dels espanyols, però cadascun amb les seves prioritats", ha destacat el president de la Comunitat de Madrid, que s'ha mostrat "convençut" que la comunitat i el govern central seguiran col·laborant "extraordinàriament bé".

En aquest sentit, ha assenyalat que entén que el ministre i el govern "quan actuen no ho fan per qüestions personals i de malvolença contra la Comunitat", sinó que ho fan "des d'una visió dels interessos generals". Tot i així, González ha afegit que "en aquest cas no l'estan encertant” i que ell actua "dins de la defensa dels interessos dels madrilenys, sense perdre de vista l'interès general".

stats