Política 12/09/2012

Rajoy evita parlar de la manifestació independentista

El president espanyol esquiva els periodistes al Congrés l'endemà del clam massiu a Barcelona. "Hem de mirar les coses amb certa fredor", s'ha limitat a dir la vicepresidenta Sáenz de Santamaría

Joan Faus
2 min
Mariano Rajoy, aquest dimecres al Congrés / REUTERS

MadridEl govern espanyol ha mirat de minimitzar aquest dimecres l'impacte de la gran manifestació independentista de la Diada a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés de Diputats, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría s'ha limitat a dir que "hem de mirar les coses amb certa fredor". Sáenz de Santamaría ha tornat a insistir que la gent viu una "situació molt complicada" i ha instat el Govern a "triar les prioritats". "No convé equivocar-se en un país amb cinc milions d'aturats", ha afegit, i ha reiterat que cal sortir "tots junts" de la crisi.

Rajoy ni tan sols això. El president espanyol ha evitat fer cap referència a la marxa, ni del seu impacte ni de les seves conseqüències. Rajoy ha entrat aquest matí ràpidament al Congrés sense fer declaracions i ha evitat respondre als periodistes, que li han preguntat si Espanya té "un problema" amb Catalunya. Tampoc n'ha dit res quan el cap de l'oposició, el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, ha tret el tema en la sessió de control al govern. Rubalcaba ha instat el president del govern espanyol a "prendre bona nota" de la manifestació i li ha demanat que porti a la cambra baixa el debat del "creixement de la tensió territorial i social". L'inici de la pregunta feia referència a la situació econòmica. Rajoy ha contestat la primera part de la pregunta i s'ha fet l'orni amb la segona part de la pregunta.

Dimarts, hores abans de la marxa, Rajoy va demanar concentrar-se "en el que realment és important". Dilluns en una entrevista a TVE, en referència a la manifestació independentista de la Diada, el president espanyol va assegurar que en "aquests moments és molt important ser prudent" i "tenir molt clara la situació" que està travessant Espanya i els "problemes de cadascú".

stats