Política 14/09/2012

El govern espanyol diu que "respondrà des de la Constitució i les lleis" a qualsevol intent independentista

Santamaría ha tornat a fer una "apel·lació a la moderació" i a alertar dels "perjudicis econòmics" que suposaria "als ciutadans" la independència de Catalunya. La comissió bilateral prevista per la setmana vinent es posposa

Joan Faus
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest divendres que l'executiu "respondrà des de la Constitució i les lleis" qualsevol consulta independentista a Catalunya i la construcció d'estructures d'estat que va demanar ahir a Madrid el president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta ha tornat a fer una "apel·lació a la moderació" i la "responsabilitat" i ha alertat dels "perjudicis econòmics" que suposaria per "als ciutadans" la independència de Catalunya.

Preguntada directament sobre la proposta de Mas d'intentar encabir un estat català dintre de l'estat espanyol, Sáenz de Santamaría ha respost dient que cal "recordar els precedents", en una clara referència al fracassat pla Ibarretxe.

Ha instat Mas "a preguntar-se quina és la prioritat de qualsevol català en aquest moment"; segons la vicepresidenta és la "crisi i l'ocupació".

En aquest sentit, ha dit que aquests debats "són aliens a les preocupacions" dels ciutadans i que afecten la imatge exterior d'Espanya perquè els "països i inversors estan molt atents a la situació política espanyola".

D'altra banda, la vicepresidenta ha explicat que la comissió bilateral Estat-Generalitat que estava prevista per a la propera setmana s'ha posposat i que encara s'ha de determinar la data. Ha assegurat que no té sentit celebrar-la abans de la reunió de dijous entre Mas i el president espanyol, Mariano Rajoy.

stats