Política 15/01/2013

El govern espanyol només recorrerà la declaració del Parlament si té efectes jurídics

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría diu que l'executiu farà complir la Constitució "des de l'absoluta serenitat"

Efe
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recalcat aquest dimarts que fins que no s'aprovi pel Parlament català la resolució prevista sobre el futur de Catalunya no s'analitzarà si té efectes jurídics o no, i només en el primer cas es recorreria davant el Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría s'ha referit a aquesta proposta en una entrevista a Antena 3 en què ha recordat que s'estan plantejant variacions sobre el text inicial que van pactar CiU i ERC. Davant la possibilitat que el govern central recorri la declaració, ha defensat anar pas a pas i analitzar la resolució quan s'aprovi per saber si té efectes jurídics o no.

"Si la Constitució i les lleis diuen que això es pot recórrer, es recorrerà, i si és una decisió política que no té efectes, la decisió serà una altra", ha explicat abans d'insistir que l'executiu espanyol té el mandat de fer complir la Constitució i ho farà en cada moment "des de l'absoluta serenitat". "Quan et busquen, el millor és que siguis al teu lloc, i nosaltres som a lloc", ha subratllat la vicepresidenta.

Després de posar com a exemple d'actuacions davant decisions concretes el recurs a l'euro per recepta, ha lamentat que, pel que s'està veient en els últims dies, Mas segueixi amb la seva "fugida cap endavant que casa poc −ha considerat− amb el que li va dir en les eleccions el poble català".

A més, ha assenyalat que una cosa és el govern de la Generalitat i una altra, els catalans, i que l'executiu de Mariano Rajoy ha de fer-ho tan bé com pugui perquè els catalans no hagin de patir tant "la manca de bona gestió que hi ha allà". La vicepresidenta ha reiterat la total voluntat de l'executiu per al diàleg, tenint ben present la defensa que ha de fer de la Constitució i les lleis.

Respecte a la data de la reunió al Palau de la Moncloa entre Rajoy i Mas, ha recordat que el president de la Generalitat vol veure abans el rei, i ha assenyalat que es decidirà després la data que es consideri oportuna.

stats