VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA
Política 29/11/2013

Mas deixa l'Índia amb centenars de contactes empresarials fets en sectors estratègics

Atribueix a pressions de Madrid les crítiques rebudes per l'ambaixador espanyol

Ferran Casas
2 min

Enviat especial a Bangalore (Índia)Artur Mas torna avui al vespre a Catalunya. Deixa l'Índia després de sis dies de viatge oficial i assegura que "satisfet" pels "centenars de contactes" que les empreses catalanes han pogut fer al gegant asiàtic al més alt nivell en els darrers dies, "obrint moltes portes". Aquest divendres l'activitat de la delegació catalana ha estat molt centrada en les empreses tecnològiques, atès que era a l'estat de Bangalore, regió en la qual es concentren la majoria de grans empreses tecnològiques del país. Mas ha admès que el "balanç real" cal fer-lo més tard, quan es vegi com es concreten els contactes, però que, per alguns preacords que han signat les empreses TIC però també les turístiques, automobilístiques i de biofarma, es pot ser optimista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que s'està "en la bona línia" quant a la feina per internacionalitzar l'economia catalana, i s'ha mostrat optimista en el "terreny abonat" aquests dies per aconseguir un vol directe entre Barcelona i l'Índia, que seria el primer de l'Estat. S'han sondejat les companyies Jet Airways i Air India.

El cap de l'executiu també està satisfet de la tasca institucional, de les reunions que ha tingut amb dos ministres, un exministre i un governador. A més, també ha tingut l'oportunitat de saludar una delegació belga, que entre altres integraven la princesa Astrid, el primer ministre belga i el primer ministre flamenc.

Mas s'ha referit a la polèmica amb l'ambaixador espanyol Gustavo de Arístegui, que no només va discrepar del fet que Mas inspirés el procés català en Gandhi sinó que, a més, va afirmar que el viatge hauria sortit millor si s'hagués treballat més amb l'ambaixada. El cap de l'executiu l'ha desmentit i ha explicat que "feia mesos, ni setmanes ni dies", que tenien tota la planificació i s'ha mostrat sorprès "perquè en públic i privat ha parlat bé de Catalunya". Tot plegat ho ha atribuït al fet "que deu rebre pressions de Madrid".

stats