ELECCIONS EUROPEES
Política 10/05/2014

Urkullu diu que té "el mateix nord" que Mas i que només reben "cops de porta"

El lehendakari defensa que "és moment d'elevar la veu i portar-la a Brussel·les"

Efe
1 min

DurangoEl lehendakari, Iñigo Urkullu, ha afirmat aquest dissabte té "el mateix nord" que el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha dit que els dos només reben "cops de porta" i negatives per part de PP i PSOE. Urkullu ha participat en un míting a la localitat biscaïna de Durango al costat del president del PNB, Andoni Ortuzar, i la primera candidata d'aquest partit per a les eleccions europees del pròxim dia 25, Izaskun Bilbao.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El lehendakari ha dit que amb Mas comparteix "molt més" que la Coalició per Europa, en què estan integrats PNB i CiU, ja que tots dos tenen "el mateix nord" i el que reben de PP i PSOE és "resistència, cops de porta, raspallades, negatives, silencis i menyspreus". Després de recordar la seva recent reunió amb Mas, el lehendakari ha insistit que tots dos reben "del sud" les mateixes respostes negatives. "Tanquen la porta al diàleg i pretenen que no parlem. Una reunió Mas-Urkullu i es posen dels nervis. Si volen callar-nos, ens sentiran. És moment d'elevar la veu i portar-la a Brussel·les", ha emfatitzat Urkullu.

En resposta a la presidenta del PP del País Basc, Arantza Quiroga, que va dir que la seva formació defensarà a Europa el concert econòmic i l'Estatut de Gernika, el lehendakari ha dit que "arriba molt tard" i ha demanat "menys defensar i més complir" el text estatutari per part del govern espanyol.

stats