Política 09/05/2012

Fins a 6.000 euros de bonificacions per a les empreses que contractin víctimes del terrorisme

Interior diu que els "amenaçats i damnificats" tindran dret a la mobilitat geogràfica a la feina i a la reducció de la jornada laboral

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa nova reforma laboral elaborada pel govern espanyol inclou beneficis per a les persones que, segons el ministeri de l'Interior, "hagin adquirit la condició legal de víctimes del terrorisme". Per facilitar la seva integració a la societat, a partir de la primera setmana del mes de juliol, els empresaris que contractin víctimes d'ETA tindran un incentiu d'entre 600 i 1.500 euros anuals, prorrogables quatre anys. És a dir, que es podran descomptar de les cotitzacions que paga pel treballador a la Seguretat Social fins a un màxim de 6.000 euros. A més de les víctimes directes, les ajudes s'amplien als fills i als cònjuges de persones assassinades o ferides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les víctimes també tindran "un dret preferent" a l'hora d'ocupar una vacant en un altre indret. L'empresa està obligada a comunicar-los si existeix aquesta possibilitat de mobilitat geogràfica. A més, tindran dret a la reducció de jornada. El govern espanyol entén que són "un col·lectiu amb especial dificultats, que han de ser protegides a efectes laborals, com passa amb les víctimes de la violència de gènere i els treballadors en situació d'exclusió social".

stats