Política 20/02/2015

IU aprofundeix en la crisi interna i expulsa dos dels seus dirigents a Madrid

La direcció federal els havia exigit reiteradament la dimissió per la seva implicació a l'escàndol de les 'targetes opaques' de Caja Madrid

Europa Press / Efe
1 min

MadridEls expulsats aniran als tribunals

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gregorio Gordo i Ángel Pérez han considerat il·legal i il·legítima la decisió de la presidència federal d'expulsar-los del partit, i aniran als tribunals. Consideren que la resolució de la direcció és una vulneració de drets fonamentals.

Fonts d'IU properes als portaveus han indicat que la decisió és il·legal perquè els portaveus "ni tan sols han estat cridats a declarar".

A més, aquestes fonts han indicat que a la reunió de l'òrgan de direcció d'avui no hi havia el quòrum suficient d'assistents, ja que no hi ha participat el 50% dels membres de la presidència.

Àngel Pérez no reconeix les seves competències

Ángel Pérez ja va avançar la seva intenció de no acudir a la reunió de la presidència d'aquest divendres en considerar que IU Federal actua "fora de les seves competències" i la seva assistència únicament avalaria l'"antiestatutari comportament" que estan tenint amb els dos dirigents.

Pérez va explicar, al coordinador general d'IU, Cayo Lara, i al coordinador de la Presidència d'IU Federal, José Luis Centella, en un escrit d'aquest dijous, i al qual ha tingut accés Europa Press, que no aniria a la reunió davant la "inadmissible conducta "que estan seguint", fent un "mal ús "dels estatuts" per una "inobservança total i absoluta de les seves disposicions sobre tramitació d'expedients"; això s'uneix al fet que estan "actuant completament fora de les seves competències".

stats