ELECCIONS ESTATALS
Política 17/06/2015

Iglesias rebutja anar amb IU a les estatals perquè és un projecte "esgotat"

En una entrevista a RNE, el secretari general de Podem sí accepta acords amb d'altres forces a Catalunya, Galícia i el País Valencià

Efe
1 min
Els corrents de Podem examinen Pablo Iglesias

BarcelonaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha rebutjat aquest dimecres confluir amb IU com a organització en les properes eleccions estatals, perquè es tracta d'"un projecte polític esgotat". El 24-M la formació que lidera Alberto Garzón va treure poc més d'un milió de vots als conjunt de l'Estat, gairebé un 40% menys que ara fa quatre anys. Iglesias ha obert, però, la porta a arribar a acords amb altres forces polítiques en territoris amb "particularitats" com Catalunya, Galícia i País Valencià per concórrer amb una mateixa papereta. La fórmula inclouria primer el nom de Podem i a continuació el partit amb el qual confluís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Iglesias ha dit que a Catalunya, País Valencià i Galícia li "agradaria apostar per fórmules en les quals Podem es pogués trobar amb altres sectors polítics en el marc d'unitat popular". Així, Iglesias ha explicat que la unitat popular "no és parlar d'unitat de partits de l'esquerra o de sigles" sinó "construir instruments perquè la gent normal s'uneixi". Per aquesta raó, el líder de Podem ha afirmat que no preveuen "un escenari de confluència de partits" a nivell general més enllà dels territoris esmentats.

stats