Política 25/09/2014

Els eurodiputats d'ERC, CiU, IU, Compromís, PNB i AGE se sumen a la carta a Rajoy perquè permeti el 9-N

La missiva va ser enviada la setmana passada per partits agermanats d'ICV d'arreu d'Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEls eurodiputats d'IU, Compromís, ERC, CiU, Alternativa Galega d'Esquerda (AGE) i del PNV s'han sumat a la carta enviada a Rajoy la setmana passada per IU, Equo, CHA, Iniciativa-Verds Mallorca, Anova i Espazo Ecosocialista per demanar al president espanyol que permeti fer la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre i que no recorri la llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que defensa que la llei ja té la garantia legal d'haver sigut aprovada pel Consell de Garanties Estatutàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text avisa que el recurs que pretén interposar el PP "vulneraria les competències de la Generalitat, així com el dret dels ciutadans i ciutadanes a ser consultats". A més, avisen que portar la llei al TC només faria que "empitjorar les relacions entre Catalunya i Espanya".

El diputat del grup d'ICV-EUiA al parlament europeu, Ernest Urtasun, impulsor de la iniciativa, ha declarat que el seu partit "fa els deures", i ha recordat, entre d'altres coses, que va ser ICV qui va aconseguir el suport a la consulta de tots els països llatinoamericans reunits en el Fòrum de São Paulo.

stats